dsc_3408ПАТ «Сумське НВО» закінчує роботу над вакуумним водокільцевим насосом (ВВН) для компанії Мondi Stambolijski EAD (Болгарія) і розпочинає виробництво устаткування такого ж типу для ПАТ «Сумихімпром».

ВВН, замовлений європейською компанією, успішно пройшов випробування й необхідні підготовчі процедури до відправлення. На поточному тижні він має вирушити в дорогу.

Насос використовуватиметься на целюлозно-паперовій фабриці Мondi Stambolijski EAD. Він буде задіяний у виготовленні паперових пакетів.

«Це перше постачання нашого підприємства даній європейській компанії. Сподіваємося, що робота заводчан задовільнить високі вимоги нового партнера до устаткування, й ми в подальшому матимемо змогу попрацювати ще не над одним спільним проектом», – говорить провідний менеджер управління зовнішньоекономічної діяльності СНВО Світлана Піскун.

До речі, Мondi Stambolijski EAD – найбільший виробник целюлози та паперу в Болгарії. Його створення ознаменувало початок целюлозно-паперової промисловості як самостійної галузі в цій державі. Сьогодні підприємство є найбільшим споживачем технологічної деревини. Основною сировиною для нього є виключно тамтешні хвойні породи.

Що стосується насосу ВВН-50/0,2Н для «Сумихімпрому», то наразі заводчани лишень приступають до роботи. Продукцію замовник очікує в січні 2017 року.

За повідомленням провідного менеджера управління продажів Олега Семесенка, техніка виготовлятиметься із нержавіючої сталі й використовуватиметься для роботи в агресивному середовищі. Обладнання необхідне сумському хімічному заводу для модернізації власних виробничих потужностей.