slovakia-mochovce_380У ПАТ «Сумське НВО» відбулася процедура приймання-здавання чергової партії запасних частин до головних циркуляційних насосів ГЦН-317, котра виготовлялася на замовлення компанії EURO PUMPS TECH, s.r.o. Договір, який охоплював близько 20 найменувань деталей для словацьких АЕС «Моховце» та «Ясловське Богуніце», заводчани виконали своєчасно і на найвищому фаховому рівні, чим вчергове приємно порадували європейських колег.

Складність і водночас підвищена відповідальність даного проекту полягала в тому, що передбачені контрактом запасні частини застосовуватимуться в устаткуванні першого контуру. А відтак вимоги до них особливо жорсткі. Зокрема, підприємству необхідно було довести, що якість деталей та матеріалів, з яких вони виготовляються, відповідають сертифікату 3.2, котрий є найсуворішим з усіх наявних у системі європейського стандарту EN 10204.

За словами провідного менеджера бюро продажів обладнання для АЕС Олексія Марченка, результати приймання-здавання цілком задовольнили представників EURO PUMPS TECH, s.r.o.

«Робота виконана якісно і в строк, тож наші партнери з ЄС, з якими тісний бізнес-діалог розпочався понад два роки тому, налаштовані й надалі співпрацювати з сумськими машинобудівниками», – зауважив співбесідник.