kudankulam_380Портфель замовлень Сумського науково-виробничого об’єднання поповнився контрактом на постачання низки устаткування для АЭС «Куданкулам» (Індія). Зокрема, першу партію готової продукції на об’єкті очікують наприкінці поточного року.

За повідомленням начальника бюро продажів обладнання для АЕС Анни Петренко, новим договором з індійськими атомниками передбачається виробництво кожухотрубних теплообмінників та змішувачів для енергоблоків №3 і 4 тамтешньої АЕС. Кількісно йдеться про чотири охолоджувачі дистилятора, шість змішувачів, а також два охолоджувачі випару розширювача дренажів.

Відвантажувати готове устаткування потрібно буде поетапно, протягом листопада-2017 – серпня-2018.

СНВО поєднує з АЕС «Куданкулам» давня дружба. Передовсім, будівництво даної станції проходило за активної участі сумських машинобудівників, після чого індійські партнери періодично розміщають на підприємстві замовлення на окремі види обладнання та деталі. Власне, протягом трьох останніх років заводчани регулярно постачають для потреб цієї станції запчастини до насосів типу ВА 5500-50А. Ось і зараз на виробничих площах об’єднання триває випуск партії затребуваних складових, з-поміж яких: валопровід, підшипники, втулки, кільця різних модифікацій, термоперетворювачі опору тощо.