dsc_5516_380ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання» відправило на адресу ПАТ «Укртрансгаз» два великогабаритні кульові крани з умовним перетином 1200 та 1400 мм. Таким чином, загальна кількість арматури, відвантаженої СНВО українському партнеру згідно з низкою контрактів, котрі були укладені в 2016 році, сягнула вже майже 960 одиниць.

Виготовлені сумськими машинобудівниками кульові крани діаметром 1200 та 1400 мм є найбільшими зразками запірної арматури не лише у продуктовій лінійці підприємства, а й України. Вага крана DN 1200 складає 30 тонн, а DN 1400 – 35 тонн. Обидва вони призначені для підземного використання.

У цілому ж, діючими договорами з ПАТ «Укртрансгаз» передбачено постачання понад 1700 одиниць кульової запірної арматури різних типорозмірів (від DN10 до DN 1400) та виконання (як наземного, так і підземного).

«Крани нашого виробництва встановлюються на різних ділянках вітчизняної газотранспортної системи, а також формують так званий стратегічний запас замовника. Відповідно до угод з «Укртрансгазом» сумським машинобудівникам потрібно поставити ще трохи більше 760 одиниць обладнання», – пояснює провідний менеджер управління з продажів Павло Зуза.

Позицію провідного виробника запірної арматури Сумське НВО закріпило за собою з 1986 року. Даний вид продукції, що відрізняється своєю високотехнологічною конструкцією корпусу та зносостійкими ущільненнями, прекрасно зарекомендував себе на компресорних станціях, трубопроводах, хімічних комплексах у різних куточках світу, безперебійно працюючи в температурних діапазонах від -60° до +80°С.