dsc_0470_380ПАТ «Сумське НВО» підписало контракт з Уральською газотурбінною електростанцією (Казахстан) на виробництво зубчастої пари до редуктора Р-500, котрий, між іншим, теж було виготовлено на підприємстві у процесі будівництва даної ГТЕС.

За даними провідного менеджера управління з продажів Олександра Корольова, на Уральській ГТЕС, яка була введена в дію у 2011 році, експлуатується три редуктори Р-500, створені сумськими машинобудівниками. У рамках поетапного оновлення виробничих потужностей замовник запланував регламентні ремонтні роботи і в якості постачальника знову ж таки обрав СНВО.

«У даний час підписано контракт на комплект зубчастої пари до одного редуктора, відвантажити який необхідно на початку літа. Ведемо перемовини щодо решти», – пояснює Олександр Валентинович.

Він також нагадує, що активізації співробітництва посприяв візит представників Уральської ГТЕС на підприємство, що відбувся у січні поточного року. Казахські партнери оглянули виробничі площі, побували на заводській електростанції, поспілкувалися з провідними інженерами-конструкторами та технологами. Зрештою, тоді було досягнуто домовленість про розвиток ділових взаємовідносин, і дана угода стала тому підтвердженням.