caverion-building_osПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання» відвідали представники компанії Caverion Deutschland GmbH, Business Unit Krantz з Німеччини, які попередньо розмістили на підприємстві замовлення на виготовлення дослідного зразка камери йодного фільтра. Успішність реалізації даного проекту була передумовою для зародження і розвитку співробітництва між сумськими машинобудівниками і новим європейським партнером.

Як пояснює провідний менеджер бюро продажів устаткування для АЕС Олексій Марченко, камера йодного фільтра є складовою частиною аерозольно-йодних фільтрів системи примусового фільтрованого скидання парогазової суміші з гермооболонки, завдання якої – посилення безпеки АЕС з урахуванням впливу аварійних ситуацій.

За словами співрозмовника, компанія Caverion Deutschland GmbH, Business Unit Krantz, яка обрана постачальником аерозольно-йодних фільтрів на Южно-Українську АЕС, була зацікавлена в пошуку субпідрядника з великим досвідом роботи у вітчизняній атомній енергетиці, котрий міг би виконати належним чином певний обсяг робіт за цим проектом.

За підсумками свого візиту представники компанії Krantz залишилися задоволеними якістю виконаних робіт. Нині триває укладання першого договору, котрим передбачається випуск чотирьох одиниць корпусів аерозольно-йодних фільтрів для двох блоків Южно-Української АЕС.